Trio

Peter Lund Paulsen Jazz Trio

Ny swingende jazzplade fra det nordjyske

Swingin’ er trioens første udgivelse, der udkom 31 marts 2021. Det har længe været en drøm, at udgive en plade i eget navn – og som bandleder. Hele processen omkring pladen blev i første omgang forsinket pga. corona-pandemien. Vi skulle derfor samle trådene op og på ingen tid have projektet på sporet igen. Med utrolig kort fælles forberedelse gik vi i efteråret 2020 i studiet i København og indspillede musikken. Materialet er efterfølgende blevet bearbejdet hos Rich Breen i Los Angeles, der har flere Grammys på hylden og bl.a. arbejder med Bob Mintzer og Yellow Jackets. Vi er godt tilfredse med resultatet og nu er CD’en her omsider.

Køb CD’en her

Idéen til pladen har været, at være med til at højne det musikalske output i Nordjylland og inspirere andre unge musikere til at indspille og udgive deres musik og være med til at sætte Nordjylland på det musikalske landkort. Projektet er støttet af Aalborg Kommunes Rytmiske Musikudvalg og Gudrun & Palle Mørchs Mindefond.

Featuring Fuglsang og Moreno
Med på pladen er også Bobo Moreno, der bl.a. er kendt som en af landets bedste jazzcroonere, har turneret land og rige rundt og medvirket på utallige udgivelser, samt klarinettisten Peter Fuglsang, der til daglig spiller i DR Big Band og ligeledes har et lagt cv. PLP kender både Fuglsang og Moreno fra forskellige fælles koncertoptrædener og jamsessions. Begge var med på idéen om at medvirke på pladen med det samme og samarbejdet har været rigtig godt! Musikken er et udvalg af trioens nuværende repertoire, samt numre fra samarbejderne med Peter Fuglsang og Bobo Moreno. Et forsøg på at ramme en god og alsidig blanding af numre, som kan bruges både som baggrundsmusik eller give noget til den dybdegående lytter. Det synes vi er lykkedes og vi håber, du vil nyde det!

Amerikanske mentorer
Gennem arbejdet med Nordkraft Big Band lærte Peter Lund Paulsen også den amerikanske jazzbassist, bigbandleder og komponist John Clayton at kende. Clayton arbejdede med bigbandet fra 2017-2019 og var bl.a. med til at udvikle bigbandets lyd. Men han har også sat sit præg på musikerne. “John har været (og er stadig) mentor og inspirator i stor stil. Han har været med ind over mine tanker om denne plade lige fra starten og er kommet med inputs til forskellige punkter. Han har ligeledes introduceret mig for hans ven og kollega, trommeslageren Jeff Hamilton, som jeg har været så heldig at få undervisning hos af flere omgange”.John skriver bl.a. følgende om pladen: “This is a House Jam Session, in the most artistic sense of the phrase. Their session lets us hear the respect they have for the music and each other as they swingingly support one another and drive the music.”

Om os

Peter Lund Paulsen Jazz Trio er en ny, ambitiøs og energisk jazzgruppe, der placerer sig bredt i swing-, bebop- og latin-universet. Med fokus på det sikre sammenspil og de gennemarbejdede arrangementer, trækker trioen inspiration fra Jeff Hamilton Trio, Oscar Peterson Trio, Nat King Cole, Diana Krall og Monty Alexander m.fl.

Repertoiret er en fin blanding af både danske og amerikanske jazzstandarter, krydret med trioens egne spændende arrangementer.

Trioen består af tre erfarne og anerkendte musikere, som hver især har spillet med flere af de største nationale og internationale navne på jazzscenen.

Theo Hjorth – piano
Anders Ammitzbøll – bas
Peter Lund Paulsen – trommer


Book trioen til dit næste arrangement – og følg os på Facebook.Nyt samarbejde med Peter Fuglsang!


PRESSEMATERIALE

Pressetekst (pdf)
Plakat-A3 (pdf)